Microsoft Magyarország: KODU Kupa döntő a Csodák Palotájában

A döntőn a zsűri tiszteletbeli tagjaként részt vett  Deutsch Tamás,
Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos (kép forrása: microsoft.hu)
"A döntőbe jutott tizenkét pályázó részvételével rendezték meg csütörtökön a Microsoft Magyarország szervezésében megvalósult KODU Kupa döntőjét Budapesten, a Kódolás Órája keretén belül, a Csodák Palotájában. Az októberben meghirdetett programozási versenyben 18 település és több mint hetven iskolás vett részt, a döntőn pedig négy kategóriában – a legtökéletesebb játék, a legjobb interaktív történet, a legdizájnosabb játék, a legjobban programozott játék – hirdettek győztest."
A teljes cikk az alábbi linken olvasható.

A Kódolás Órája: A Kódolás Óráját (Hour of Code) idén december 5. és 11. között rendezik meg: globális, több mint 180 országot érintő kezdeményezésről van szó. Lényege, hogy az esemény alatt – szervezett keretek között – mindenki foglalkozzon legalább egy órát a kódolással, így ráébresztve minél több érintettet arra, hogy korunkban milyen fontos a szerepe a digitális írástudásnak is.

Fiatal kódolók a Csopa Playbar rendezvénytermében (kép forrása: microsoft.hu)
A Csopa Playbar megnyitásával új színfolttal gazdagodott a fővárosi rendezvényhelyszínek tára. Egyre többen fedezik fel a Bécsi úti Csodák Palotája által nyújtott szolgáltatásokat, decemberben egymást érik a különböző programok. A lehetőségekről Marketing Központunk nyújt felvilágosítást. 

Megjegyzések