Matematikával indul a 2017-es év a Tudományos Csopa Caféban

Kutatókat bemutató sorozatunk, a Tudományos Csopa Cafe 2017. január 10-én, kedden 17:30-tól folytatódik a Csopa Camponában

Vendégünk Pintér Gergő (MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet, MateMorfózis) lesz, aki a beszélgetés után A teremtés szabadsága címmel tart ismeretterjesztő előadást. 

Pintér Gergő matematikus, a MateMorfózis ismeretterjesztő előadássorozat alapítója, egy avantgárd diszkópunk zenekar énekese. Az MTA Rényi Intézetben kutatóként dolgozik szingularitáselmélet és topológia témákban, melyek a geometria modernebb ágaihoz tartoznak. Emellett a BGF-en, BME-n és ELTE-n tart matematika kurzusokat.

Ismeretterjesztő előadássorozata mindenkihez szól, nem számít, ki mennyire volt jó matematikából, mennyire állt hozzá közel vagy távol tőle. A cél nem is igazán a matematikai ismeretterjesztés. Sokkal inkább olyan, hétköznapokban, művészetekben, fantáziánkban megjelenő, nehezen megfogható fogalmak és eszmék bemutatása, amik a matematika képzeletbeli világában sokkal konkrétabban tetten érhetően. Ilyen, mindannyiunkat izgató víziók például a teremtés, a végtelen, a tér és az idő, az ellentétek egysége.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjegyzések