ElektroKémikulás

A főszervező, a Krampusz, a Mikulás
és az egyik rénszarvas kísérletezés közben...
Az MTA Természettudományi Kutatóközpontban (korábban MTA Kémiai Kutatóközpont) dr. Keresztes Zsófia töretlen lelkesedéssel szervezi minden év decemberében a Kémikulás rendezvényeket. A gyerekek együtt kísérletezhetnek a Mikulással és a Krampusszal, a kémia egy-egy újabb területét felfedezve. A cukor, a tej, a jég tudományának megismerése után, idén az elektrokémia megrázó birodalmába tettek látogatást mindazok, akik december 9-én részt vettek az ElektroKémikulás összejövetelen

A Chemical Singers, intézményi kórus dalai alapozták meg az ünnepi hangulatot. A hagyományokat követve a Krampusz szerepében dr. Berényi Szilvia (BME), Mikulásként dr. Paszternák András (Csodák Palotája) működött közre.

A Chemical Singers ráhangoló dalai...
A bemutató és a családok által - a speciális Mikulás csomagokban kiosztott kellékeket használva - elvégzett kísérletek nagy sikert arattak. A pozitív és a negatív töltések csak úgy cikáztak a kutatóközpont ebédlőjében. Haraszti Zsófia és Szendy Barbara rénszarvasként segítette az ifjú kutatók munkáját, számos önkéntes az előkészületekben működött közre.


A programot a Csodák Palotája Richter Gedeon laborjának néhány eszköze tette még érdekesebbé.


(fényképek: Várhegyi Gábor)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése