Csopa SzTK szezonnyitó Juhász Árpáddal - a hónap utolsó keddje 2017-ben is a nyugdíjasoké

Az új esztendőben folytatódik a Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja sorozat a Csodák Palotájában. Január utolsó keddjén ismét találkoznak a nyugdíjasok a Csopa Playbar (Buda E&G, 2. emelet, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.) Orion termében. Töltsünk együtt néhány órát, fedezzük fel interaktív tárlatainkat, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg a Richter Gedeon laborban, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.

Egyed László tudományos újságíró vendége ezúttal Juhász Árpád, geológus, a hazai tudományos ismeretterjesztés kiemelkedő személyisége lesz. Az általa készített tévéműsorokból generációk ismerhették meg a természeti jelenségeket. A képernyők előtt ülve, milliók barangolhattak vele a világ számos izgalmas területén. Könyvek, cikkek sokasága őrzi a ma is aktív szakember egzotikus tájakon átélt kalandjait, melyekről ezúttal személyesen mesél majd a Csodák Palotájában.

(A Csopamedia blog Tudomány az életük című sorozatának Juhász Árpáddal készült interjúja itt érhető el.)

Rendezvény időpontja: 2017. január 31., kedd, 10:00

Program: 
  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével 
  • 11:00 – 12:45: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja összejövetele 
    • Geológus a világ körül - Juhász Árpád vendégünkkel Egyed László beszélget 
    • Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása a Richter Gedeon laborban 
A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá. 

Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen 

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a szenior@csopa.hu e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjegyzések