"...olyan érzés kerített hatalmába, mintha én is a film szereplője lettem volna" - tompai diákok a Csopa Playbarban

Tompai gyerekek a Richter Gedeon laborban
(kép forrása: Szabó Dénes Általános Iskola Facebook-oldala)
Denczinger Natália, a tompai Szabó Dénes Általános Iskola 8.A osztályos tanulójának beszámolója az iskola Facebook-oldalán


A hosszú utazás után, mikor megérkeztünk a Csodák Palotájába, mindenki megtámadta a váróban elhelyezett asztalokat. Ez nem  volt csoda, hiszen az asztalok érintőképernyős számítógépek is voltak. Amíg várakoztunk, ezekkel játszottunk. A legelső programunk egy előadás volt, amin fizikai kísérleteket teszteltünk, és magunk is részt vehettünk a folyamatban. Mindenki kedvence az volt, amikor a Dénest hívták ki a kísérlethez. Neki ugyanis az volt a feladata, hogy gyúlékony gázzal töltött buborékokat kellett a kezébe venni, természetesen egy alapos kézmosás után, minden óvintézkedést betartva. Amikor a kísérletvezető meggyújtotta a buborékokat, Dénes tenyerén lángcsóva jelent meg. Öröm volt nézni közben az elképedt arcát. 

A második programon a laborban tudhattuk meg, fehér köpenybe beöltözve, hogy hogyan lehet az okostelefonunkat tudományos eszközként használni. Különböző kisebb vizsgálatok után fóliából és celluxból hologramot készíthettünk. A harmadik programunk a születés kiállítás volt, ami nagyon sok hasznos információval bővítette ezirányú ismereteinket. A vállalkozó szelleműek kipróbálhatták, milyen terhet kell viselnie egy várandós anyukának, ha felpróbálták a „pocakot”. A kiállításon vetítéseket is láttunk a különböző országok szülési szokásairól. A negyedik, egyben utolsó programunk a körmozi volt, izgatottan vártuk, hiszen sokan még nem is hallottunk ilyesmiről. Ez volt a kedvencem, olyan érzés kerített hatalmába, mintha én is a film szereplője lettem volna. Nagyon jó nap volt, szerintem mikor hazaértünk, senkit sem kellett elringatni. 

Megjegyzések