Könnyedén a tudományról - Dr. Szigeti Tamás János az élelmiszerek érzékszervi vizsgálatáról

Dr. Szigeti Tamás János, a Csopa - WESSLING Science Pub előadója
November 17-én folytatódott a Csopa Playbar tudománynészreűsítő sorozata, a Csopa - WESSLING Science Pub. A háromelőadásos sorozat keretében a Wessling Hungary Kft. szakemberei az analitikiai kémia világának érdekességeit osztják meg közérthető formában az érdeklődőkkel. A díjmentesen látogatható program a tudományokat ötvözi a szórakozással. A megjelenteket dr. Paszternák András, a Tudományos Oktatási Központunk vezetője köszöntötte, majd szólt a szakmai partnerünkkel közös projektjeinkről.

Molnár Leila Csopás kísérletei...
Molnár Leila előadónk élelmiszeres kísérletei hangolták rá a közönséget vendégünk, dr. Szigeti Tamás János Az élelmiszerek érzékszervi vizsgálatának fiziológiai alapjai című ismeretterjesztő előadására.

Az informatív ábrákkal és animációkkal gazdagon illusztrált prezentációból megtudhattuk, hogyan működik a szemünk és a nyelvünk, megismerhettük az érzékelés folyamatát, az agy érzékelési központjainak szerepét. A látás és az ízlelés érzékszervi vizsgálatok területéhez kapcsolódó  tudományos vonatkozásait gyakorlati példákon keresztül vázolta az előadó. Látogatóink hallhattak az érzékszervi bírálók munkájának kulisszatitkairól is. 

A rendezvényre várva...

A bemutatót a közönség soraiból érkező kérdések és hozzászólások tették még teljesebbé.  Szigeti Tamás János előadói stílusa a kisgyerekeket éppúgy magával ragadta, mint a középiskolásokat vagy a felnőtteket. 

Szunyogh Gábor, kommunikációs vezető a cég által kiadott  Élelmiszerbiztonsági Közlemények szaklap tiszteletpéldányaival kedveskedett a Science Pub résztvevőinek.

A témát terveink szerint december 15-én, csütörtökön 18:00-tól folytatjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! További részletek hamarosan a programsorozat weboldalán.

(fényképek: Ligeti Dávid)

Megjegyzések