Dr. Szigeti Tamás János, a Csopa - WESSLING Science Pub előadója |
November 17-én folytatódott a Csopa Playbar tudománynészreűsítő sorozata, a Csopa - WESSLING Science Pub. A háromelőadásos sorozat keretében a Wessling Hungary Kft. szakemberei az analitikiai kémia világának érdekességeit osztják meg közérthető formában az érdeklődőkkel. A díjmentesen látogatható program a tudományokat ötvözi a szórakozással. A megjelenteket dr. Paszternák András, a Tudományos Oktatási Központunk vezetője köszöntötte, majd szólt a szakmai partnerünkkel közös projektjeinkről.
Molnár Leila előadónk élelmiszeres kísérletei hangolták rá a közönséget vendégünk, dr. Szigeti Tamás János Az élelmiszerek érzékszervi
vizsgálatának fiziológiai alapjai című ismeretterjesztő előadására.
Molnár Leila Csopás kísérletei... |
Az informatív ábrákkal és animációkkal gazdagon illusztrált prezentációból megtudhattuk, hogyan működik a szemünk és a nyelvünk, megismerhettük az érzékelés folyamatát, az agy érzékelési központjainak szerepét. A látás és az ízlelés érzékszervi vizsgálatok területéhez kapcsolódó tudományos vonatkozásait gyakorlati példákon keresztül vázolta az előadó. Látogatóink hallhattak az érzékszervi bírálók munkájának kulisszatitkairól is.
A rendezvényre várva... |
A bemutatót a közönség soraiból érkező kérdések és hozzászólások tették még teljesebbé. Szigeti Tamás János előadói stílusa a kisgyerekeket éppúgy magával ragadta, mint a középiskolásokat vagy a felnőtteket.
Szunyogh Gábor, kommunikációs vezető a cég által kiadott Élelmiszerbiztonsági Közlemények szaklap tiszteletpéldányaival kedveskedett a Science Pub résztvevőinek.
A témát terveink szerint december 15-én, csütörtökön 18:00-tól folytatjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! További részletek hamarosan a programsorozat weboldalán.
(fényképek: Ligeti Dávid)
(fényképek: Ligeti Dávid)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése