A tudománynépszerűsítés nem ismer távolságot - óvodai foglalkozás Hódmezővásárhelyen

Tóth Zsolt és Paszternák András a hódmezővásárhelyi Égbőlpottyant óvodában
A Tudástársadalom Alapítvány evangélikus óvodákban zajló Tudáscseppek programsorozatába második alkalommal kapcsolódtak be a Csodák Palotája munkatársai.

A hódmezővásárhelyi  Égbőlpottyant Óvoda pedagógusai több napon keresztük készítették fel a gyerekeket a játékos-tudományos foglalkozásokra. Tóth Zsolt, a Csopa előadója és a Richter Gedeon laborunk foglalkozásvezetője Paszternák Andrással, Tudományos Oktatási Központunk vezetőjével együtt kalauzolta a kicsiket a kémia és a fizika világában. Az egyik óvodai csoporttal megvizsgálták, hogy mit rejt a tejesdoboz. Az ovisok interaktív kísérleteken keresztül ismerhették meg a fehér ital rejtett tulajdonságait. Kollégáink az életkori sajátosságokat figyelembe véve, az informális oktatás módszereit alkalmazva állították össze a programot.

A másik csoportban a fizika került terítékre. Zsolt és András a mágnesek vonzásokkal és taszításokkal teli birodalmába invitálta az ovisokat, a mágneses játékoktól az ipari alkalmazásokig kaphattak ízelítőt. Megtanulták az iránytű alkalmazását, és zenéltek is a mágnesek segítségével.

Köszönet az óvónéniknek, az óvóbácsinak a szívélyes fogadtatásért és Kerülő Tündének (Tudástársadalom Alapítvány) a látogatás megszervezésért.
 
A Csodák Palotája mindkét helyszínén várjuk az óvodásokat, a korosztálynak szóló programkínálatról az alábbi linkeken tájékozódhatnak olvasóink: Csopa Campona - Csopa Playbar.

Megjegyzések