Vonzások és taszítások a nagytarcsai Szivárvány Evangélikus Óvodában

Mágnesek világa Nagytarcsán
Kísérletekkel indult a hét a nagytarcsai Szivárvány Óvodában, a Tudástársadalom Alapítvány Tudáscseppek programjának keretében a Csodák Palotája munkatársai vezették be az óvodásokat a mágnesek világába.  

Paszternák András és Tóth Zsolt a résztvevők életkori sajátosságait figyelembe véve az informális oktatás módszereinek felhasználásával két foglalkozást tartott a vonzásokról és taszításokról. A jelenségek bemutatása mellett - építve a gyerekek ismereteire - számba vették, hol találkozhatunk mágnesekkel a hétköznapokban, legyen szó akár a használati tárgyakról vagy a játékokról. Nem hiányozhatott a foglalkozásról az iránytű sem, az ovisokkal közösen is készítettek tájékozódást segítő eszközöket.
Zsolt...

...és András kísérletezés közben
Köszönet az óvónéniknek a szívélyes fogadtatásért és Kerülő Tündének (Tudástársadalom Alapítvány) a látogatás megszervezésért. A Szivárvány Óvodában nagy gondot fordítanak a fiatalok tudományos nevelésére, februárban Kémcső Jenő és Spatula Sára is felkereste az intézményt kémiát népszerűsítő foglalkozásukkal.


A Csodák Palotája mindkét helyszínén várjuk az óvodásokat, a korosztálynak szóló programkínálatunkról az alábbi linkeken tájékozódhatnak olvasóink: Csopa Campona - Csopa Playbar.


(Fényképek: Bereczki Maija, Tudástársadalom Alapítvány)

Megjegyzések