Csodák Palotája a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG NAPJA 2016 rendezvényen

Ti is felkapaszkodnátok?
Örömmel tettünk eleget szakmai partnerünk, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) felkérésének, hogy részt vegyünk a KÖRNYEZETTUDATOSSÁG NAPJA 2016 rendezvényen, melyet a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén rendeztek. A családi nyílt nap keretében máskor elzárt üzemi területek nyíltak meg a város peremére kiutazók előtt.

Reggel tíztől este hatig információs standok, ügyességi játékok, kreatív kézműves foglalkozások, kiállított és kipróbálható kukásautók, hókotrók és locsolókocsik várták az érdeklődőket. A sátorban egymást váltották a zenekarok, bemutatók és beszélgetések. Az állomásokon összegyűjtött pecsétekkel nyereményekért versenghettek kicsik és nagyok. Alkalom nyílt az égetőmű meglátogatására, s az 1985-ben nyílt Köztisztasági Múzeum bel- és kültéri gyűjteményét is megszemlélhették mindazok, akik a hétköznapokban felfigyelnek a narancssárga ruhás szakemberek munkájára.
Sikerrel "konkuráltunk" a kukásautókkal
Kiss Csaba előadónk a színpadon
A Csodák Palotája sátrában Hórváth Flóra és Kozma Fanni demonstrátoraink furfangos kisjátékokkal várták a látogatókat, nem  hiányozhatott a rakétakilövő és a páros labirintus sem. Harmadik társuk, Kiss Csaba látványos előadással szórakoztatta a központi programsátor közönségét, hangos sikert aratva.

A Köztisztasági Múzeum kapui is kitárultak...

A társkiállítók között örömmel láttuk viszont a 4 évszak tudománya című időszaki tárlatunk számos együttműködő intézményét. A kitelepülés jó alkalom volt a szakmai kapcsolatok ápolására is.

Régen az utcákon találkoztunk velük, ma már a múzeumnál pihennek...

(Fényképek: Paszternák András)

Megjegyzések