A pálinkakészítés tudományos vonatkozásai - Nagygyörgy László előadása a Csopa Science Pubban

Nagygyörgy László a színpadon...


A WESSLING Hungary Kft.-vel együttműködésben folytatódott szeptemberben indított tudománynépszerűsítő sorozatunk, a Csopa Science Pub. Októbertől a környezetvédelem, az élelmiszer-biztonság és az egészségvédelem területén tevékenykedő vállalat szakembereit látjuk vendégül a Csodák Palotájában, akikkel közösen fedezzük fel egy-egy szakterület rejtelmeit.

Tóth Zsolt és a tűztornádó...
A megjelenteket Paszternák András, a Tudományos Oktatási Központunk vezetője köszöntötte, majd Tóth Zsolt előadónk alkoholos bemutatója következett. A tüzes, rakétás kísérletek elkápráztatták a közönséget. 

A Playbar interaktív asztalai mellett - a látványkoktélok elfogyasztása közben -, hallgattuk meg Nagygyörgy László A pálinkáról tudományos szemmel című előadását, mely a pálinka előállításának mozzanatait vázolta tudományos igényességgel. Az apró trükkök, szakmai fogások, nélkülözhetetlen lépések részletes ismertetése mellett szó esett  az esetleges előállítási hibákról, téves eljárásmódokról. Megtudhattuk, hogyan is készíthetünk megfelelő minőségű italt. A tartalmas előadás a közönség soraiból érkező kérdések megválaszolásával zárult.

Pálinkáról tudományos szemmel...
A pálinkával kapcsolatos további érdekességek a Laboratorium.hu oldalon olvashatók. A Csopa Campona őszi tárlatán, a Szüretelő tudomány időszaki kiállításon külön tablót szentelünk a témának, a WESSLING online kémia-versenyének, a Laborkalandnak a partnerségében

(Fényképek: Király Attila) 

Megjegyzések