Ördöglakatok furfangos világa - szeptemberben is várja a nyugdíjasokat a Csopa SzTK

A tudományok szeretete kortalan. Minden hónap utolsó keddjének délelőttjén a nyugdíjasoké a főszerep a Csodák Palotájában. Modern környezetben, a Csopa Playbar (Buda E&G, 2. emelet, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.) Orion termében találkoznak a korosztály képviselői a Csopa SzTK Szeniorok Tudományos Klubjában.Töltsünk együtt néhány órát, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat, együtt felfedezve a hétköznapok tudományát. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg a Richter Gedeon laborban, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.


Szeptemberi vendégünk: Czicze Diána

Témánk: Ördöglakatok furfangos világa

Az ördöglakatok - fémből vagy fából készült logikai játékok - megmozgatják a kicsik és nagyok fantáziáját. Ebben a hónapban a Csopa SzTK klubhelyiségében egy speciális foglalkozásra kerül sor. Czicze Diána, a Csodák Palotája demonstrátori team vezetője a logikai rejtelmek világába kalauzolja a résztvevőket. Egyes feljegyzések szerint már az 1200-as években készítettek Európa-szerte hasonló szerkezeteket, melyek segítik a logikus gondolkodást, a térlátást, rendszeres használatukkal elérhető, hogy az ember másképp lássa át a feladatokat, más módon közelítsen meg egy-egy problémát.


Rendezvény időpontja: 2016. szeptember 27., kedd, 10:00


Program:
  • 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével
  • 11:00 – 12:30: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja összejövetele
    • Ördöglakatok furfangos világa – játékos ismeretterjesztő foglalkozás
    • Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása a Richter Gedeon laborban
A klubrendezvényt kis frissítő és ropogtatnivaló felszolgálásával tesszük még otthonosabbá.

Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja 1 interaktív tárlat megtekintését, részvételt a Szeniorok Tudományos Klubja rendezvényen

Képes beszámolók az Csopa SzTK első két összejöveteléről:

A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezés és bővebb információ dr. Paszternák András klubvezetőnél a szenior@csopa.hu e-mail címen vagy a 06-30-569-1240 telefonszámon.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megjegyzések