"Nyugdíjasok napja" a Csodák Palotájában

A nyári szezon sem telik el új programok nélkül a Csodák Palotájában. A Csopa Playbarban hamarosan elindul nyugdíjasoknak szóló különleges programunk:

A tudományok szeretete kortalan. Minden hónap utolsó keddjének délelőttjén a nyugdíjasoké a főszerep a Csodák Palotájában. Modern, légkondicionált környezetben, a Csopa Playbar (Buda E&G, 2. emelet, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.) rendezvénytermében megnyitja kapuit a Csopa SzTK – Szeniorok Tudományos Klubja.

Töltsünk együtt néhány órát, meghívott vendégünk segítségével boncolgassuk közösen rejtelmes világunkat. Nyugdíjasok tanulnak nyugdíjasoktól, együtt felfedezve a hétköznapok tudományát. A rendezvény második felében odahaza is elvégezhető kísérleteket ismerünk meg, melyek bemutatása mosolyt csalhat az unokák, barátok arcára.

Júliusi vendégünk: Prof. Dr. Telegdi Judit (Óbudai Egyetem)
Témánk: Harc a rozsdásodás ellen – a korrózió tudománya
 
Az életünket át- és átható korrózióval minden nap szembesülünk. Gondoljunk csak a villanyoszlopokra, a hidak szerkezeti anyagára, amelyeken szemmel jól látható elváltozások éktelenkedhetnek. Az előadás során megismerkedünk a korrózió létrejöttével, a lehetséges kiváltó okokkal (korrozív környezet, mikroorganizmusok, stb.), a folyamat követésére alkalmas módszerekkel és a megváltozott felszínek megjelenítésével. Az ismeretterjesztő előadás keretében összefoglaljuk, hogyan is tudunk védekezni ellene.

Rendezvény időpontja: 2016. július 26., kedd, 10:00

Program:

- 10:00 – 11:00: a Csodák Palotája három új interaktív tárlata (Illúzió, Newton, Születés) közül 1 szabadon választott kiállítás megtekintése demonstrátoraink aktív közreműködésével

- 11:00 – 12:30: a Csopa SzTK- Szeniorok Tudományos Klubja első összejövetele
+ Nyugdíjas csodák – bevezető gondolatok a Csopa SzTK elindításához
+ Merre tart a tudomány? - vendégünk ismeretterjesztő előadása és kötetlen beszélgetés
+ Kortalan kísérletek - egyszerű, odahaza is elvégezhető kísérletek oktatása

Bővebb információ és előzetes jelentkezés: http://www.csopa.hu/csopa-playbar/hirek/1409-csopa-sztk-szeniorok-tudomanyos-klubja

Megjegyzések