Nyugdíjasok a Csodák Palotájában - a Csopa SzTK nyitórendezvényén jártunk

Az óvodásoknak, iskolásoknak, fiataloknak és családoknak szóló tematikus rendezvények sora újabb elemmel bővült a Csodák Palotájában. Mivel a tudományok szeretete kortalan, ezúttal a nyugdíjasoké volt a főszerep, július 26-án a Csopa Playbarban tartotta alakuló összejövetelét a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja.

Az érdeklődőket dr. Paszternák András, a rendezvény házigazdája, a Csopa Tudományos Oktatási Központjának vezetője köszöntötte. 

A belépőjegyek megváltása után egy-egy interaktív tárlatot kerestek fel a résztvevők. A Newton, Illúzió és Születés kiállításon demonstrátoraink aktív közreműködésével töltöttek el hatvan percet a látogatók, a tapasztalati tanulás módszerével gazdagítva ismereteiket.



A program második része az Orion rendezvényteremben zajlott. A klubvezető Nyugdíjas csodák címmel osztotta meg sorozatindító gondolatait és köszöntötte vendégünket. Prof. dr. Telegdi Judit, az Óbudai Egyetem munkatársa tartott előadást a korrózió tudományáról, átfogó képet nyújtva a  rozsda elleni küzdelem részleteiről.



A hétköznapi példákon keresztül bepillanthattunk a szakemberek mindennapi munkájába, megismerkedhettünk a vizsgálati, köztük a mikroszkópiai módszerekkel. A frissítővel és ropogtatnivalóval terített asztalok melleti közös tanulás során számos újdonságról hallhattak a délelőttre előzetesen jelentkezők.


Kis pihenő után a Richter Gedeon laborban folytatódott a Csopa SzTK. Köpenyben és védőszemüvegben, foglalkozásvezetőink irányításával, otthon is elvégezhető fizikai és kémiai kísérleteket hajtottak végre a nyugdíjasok.


Az együtt töltött  két és fél óra, mosolyt csalt minden, tudomány iránt érdeklődő szenior arcára.


Terveink szerint a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja sorozat augusztus utolsó keddjén folytatódik. A részletes program hamarosan elérhető lesz a www.csopa.hu oldalon.

(fényképek: Tamás Péter és Garami Zsófia)

Megjegyzések