Kalandra fel, elstartolt a Laborkaland Online

A Csodák Palotája szakmai partnerként csatlakozott a WESSLING által szervezett, évek óta sikeresen zajló kémia versenyhez a Laborkalandhoz, mely idén megújult, online formában várja a kémiát kedvelő középiskolásokat. A háromfordulós versengés fő díja egy különleges élménynap a szervező analitikai vállalat vizsgálólaboratóriumaiban és a hétköznapok kémiájához kötődő kísérletezés a Csodák Palotájában.
Hétről hétre újabb feladványok várják a diákokat. A kvíz kérdések, számítási feladok megoldásáért és az otthon készített kísérleti videók feltöltéséért pontokat gyűjthetnek a résztvevők. A legtöbb pontot elért kémikuspalánták juthatnak el a budapesti zárónapra.
A programindító sajtótájékoztatón dr. Zanathy László, a WESSLING Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Magyarországon közel negyed évszázados tapasztalattal rendelkező független laboratórium társadalmi felelősségvállalásának egyik legfontosabb feladata a jövő generációinak támogatása, a hazai oktatási rendszerrel való együttműködés.
Szunyogh Gábor, marketingvezető, a program ötletgazdája és szervezője szerint a magyar oktatásban súlyos problémát jelent a természettudományi tantárgyak, azon belül is a kémia rendkívüli népszerűtlensége. A munkaerőpiacon ezzel szemben rendkívül nagy kereslet mutatkozik a képzett kémikusok iránt a vegyipar szinte összes területén. Szomorné Orosz Lotti, vegyész és kémiatanár, a cég marketingosztályának munkatársa dolgozta ki a program szakmai részét. A helyszínen ismertette a weboldal működését és néhány látványos kísérletet is bemutatott.
Mizda Katalin ügyvezetőnk és Paszternák András tudománykommunikációs koordinátorunk hangsúlyozta, a Csodák Palotája fontosnak tartja, hogy a természettudományok jelenségeinek, törvényeinek megismertetése mellett élő kapcsolatot ápoljon a hazai kutatással foglalkozó vállalatokkal, a felsőoktatási és akadémiai kutatóintézetekkel. Hiszünk abban, hogy a tudománynépszerűsítő programok összefogásával még több, a tudomány iránt fogékony diákot érhetünk el, és közösen tehetjük még színesebbé a magyarországi természettudományos oktatást. 
Kalandra fel, irány a Laborkaland.hu!


Megjegyzések