MTI: Folytatja Nyitott labor programját a Csodák Palotája

Az MTI hírfolyamában olvastuk: Az idei tanévben is folytatja nagy sikerű Nyitott labor elnevezésű programját a Csodák Palotája - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Mizda Katalin, az intézmény ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk, hogy megszerettessék a természettudományokat a gyerekekkel. A programsorozaton a gyerekek önállóan, vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkedhetnek meg az egyes tudományterületekkel. A foglalkozások nem épülnek egymásra, azok külön-külön is látogathatóak.

Paszternák András, az intézmény tudománykommunikációs vezetője közölte: a hétfői és csütörtöki laborfoglalkozások mellett kedden és szerdán beszélgetések, előadások és műhelyfoglalkozások várják az érdeklődőket. Példaként említette a csillagászati, meteorológiai és fizikai témájú programjaikat. Ismertetése szerint a Csopa Barangloló néven jövő héten induló sorozat keretében akár New Yorkba, Izlandra és a Koreába is utazhatnak "virtuálisan" a résztvevők - tette hozzá. Paszternák András további programjaikra térve beszámolt arról is, hogy a pályaorientációt segítendő - 700-1000 fő részvételével - témanapokat is szerveznek, idén szeptemberben "a szerethető matematikát" mutatják be.
---
A Csodák Palotája programnaptára itt érhető el.