CsopArt: művészet- és tudománytörténeti kalandozás a körképek nyomában Barnaföldi Annával

Barnaföldi Anna a Csopában
Különleges utazásra invitálta az óbudai Csodák Palotája Richter Gedeon laborjába érkezőket és a Galileo Webcast online adását követőket Barnaföldi Anna, a CsopArt workshopok házigazdája, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és viziálisművészet tanár szakának hallgatója.


Az 1896-ban Budapesten bemutatott Pokol körképtől indulva, Dante Poklának szerelmes párján keresztül jutottunk el a VR-szemüveg segítségével létrehozott képzőművészeti alkotásokig. Megismerkedtünk a panorámák, diorámák és körmozik tudományával is. A festészet mellett irodalmi betétek színesítették a programot, megidézve az adott kor szellemiségét:




Zárásként minden résztvevő kipróbálhatta Anna VR-alkotását, mely egy ma nyíló tárlatra (A FELEJTÉS EMLÉKEI FOTÓ / MODELL 2 A Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtár, Levéltár és Művészeti Gyűjtemény és az MKE Doktori Iskola kiállítása) készült. Sorozatunk március 14-én szerdán 18 órától folytatódik, részletek hamarosan a weboldalunkon.

(fényképek: Tamás Péter)