Elstartolt a Csopa Kémcső Klub - Gyere és csatlakozz!

Kémcsövek tudománya...
Szerda délután 17:30-kor útjára indult legújabb tudománynépszerűsítő programunk a Csopa Kémcső Klub. Tudományos Oktatási Központunk vezetőjének, Paszternák Andrásnak a nyitógondolatai után a Kémikusok kémcsöves világának rejtelmei tárultak fel a kíváncsi 10-15 éves gyerekek előtt. A foglalkozást Tóth Zsolt előadónk és Arday Gréta demonstrátorunk vezette. A fiatalok által elvégzett kísérleteket látványos bemutatók tarkították. A tízalkalmas - szerdánként megrendeztett - sorozat bázisa a Richter Gedeon labor, de kalandozunk majd interaktív kiállításainkon, a különleges mozikban és az előadóban is.

Melyik a Te kémcsöved?
 A Csopa Kémcső Klubról:

„A kémcső a laboratóriumi üvegedények közé tartozik. Egy ujj-szerű U-alakú üvegcső, melynek alja lekerekített módon záródik, teteje pedig nyitott.” 

A Csodák Palotája új kezdeményezése a Csopa Kémcső Klub a felső tagozatos (ajánlott életkor 10-15 év) diákokat várja 2017 februárjától a Csopa Playbarban. Hetente, 17:30-tól 19:00-ig újabb és újabb tudományos ismereteket csepegtetünk a résztvevők kémcsöveibe. A Csopa új attrakcióinak segítségével kalandozunk a kémia, a fizika, a biológia és az orvostudomány területén.

Színek kavalkádja...
  Gyere és csatlakozz a Csopa Kémcső Klubhoz, jövő szerdán, február 15-én 17:30-tól várunk minden érdeklődő gyermeket, témánk: Newton fizikája! Bővebb információ és jelentkezés itt.

Tüzes pillanatok a Richter Gedeon laborban...

(fényképek: Tamás Péter)

Megjegyzések