Csodás tájak, fülbemászó dallamok, ínycsiklandó ételek - Görögországban barangoltunk Pudleiner Kristóffal

Pudleiner Kristóf és Fábian Armin Vincentius
Szerdán este az ötödik Csopa Barangolóval indult útjára a márciusi ismeretterjesztő előadások sora a Csodák Palotájában. Az ÚtON bloggal közösen szervezett rendezvény helyszíni és online közönségét Fábian Armin Vincentius, a TudományON - ÚtON online portál főszerkesztője, a program házigazdája és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte.


A bevezető beszélgetésben megismertük vendégünk, Pudleiner Kristóf (BCE szociológia és nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója) kötődését Görögországhoz, hallottunk a legutóbbi, pár nappal ezelőtti útjáról. A fényképekkel és videókkal gazdagon illusztrált prezentációból átfogó képet kaptunk a görög nép és az ország történetéről, a legfontosabb látnivalókról, a gasztronómiai különlegességekről. Foglalkoztunk a kulturális örökség, a helyi zenei irányzatok témakörével is. Feltárultak előttünk a görög szigetvilág rejtelmei. Megismerhettük a célország fiataljainak véleményét otthonukról, Magyarországhoz fűződő viszonyukról.

A Galileo Webcast online közvetítésének felvétele itt nézhető vissza:


A hasznos utazási tippek ezúttal sem hiányozhattak. Zárásként a hallgatóság soraiban felmerült kérdéseket válaszolta meg vendégünk. 

A tervek szerint a sorozat 2020 áprilisában folytatódik, részletek hamarosan online programnaptárunkban.   

(fényképek: Csonka Anna Cseperke)