A tudományos hírek születésétől a pornófilozófiáig - elindult a Csopa Qubit Tudományos Sajtóklub

A tudományos újságírásról a Csopában...
Szerdán este startolt új, tudománykommunikációval foglalkozó sorozatunk együttműködésben a Qubit okosújsággal, a hazai tudományos internet új portáljával. A Csopa Qubit Tudományos Sajtóklub három vendégével - Rácz Johanna szerkesztővel, Kövesvári Krisztián lapigazgatóval és Vajna Tamás újságíróval - Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk beszélgetett.

Vajna Tamás és Rácz Johanna
A négy hónapja létrejött weboldalról, céljairól, legizgalmasabb írásairól és a tudományos hírek születéséről, az online térben történő terjedésükről értekeztek a résztvevők a nyitórendezvényen. Szóba kerültek az olvasói visszajelzések, a kattintási szokások (pl. egy pornófiloziófiai tárgyú hírlevél esetén), az online téren kívülre tervezett programok. Megismertük a belső és a külső szerzők rovatait, hallottunk a szerkesztő és a lapigazgató feladatairól.

Kövesvári Krisztián és Paszternák András
Követve a Csopa Night programok hagyományát, rákérdeztünk a sajtómunkatársak tudományokhoz fűződő kapcsolatára, iskolai élményeikre. A lap munkatársai meséltek a Qubitig vezető szakmai pályájukról is. Számba vettük az alkotók számára legkedvesebb cikkeket is.



A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


A sorozat május 2-án, szerdán 18:00-tól folytatódik, további részletek hamarosan weboldalunkról.

(fényképek: Tafferner Tamara)