Geológia egy geográfus szemével - így telt a tizenötödik Tudományos Csopa Cafe

Böszörményi Sándor, márciusi vendégünk...
Meghívott vendégünk váratlan megbetegedése miatt az utolsó pillanatban változott a tizenötödik Tudományos Csopa Cafe programja. A márciusi összejövetelen így a hegyek-völgyek tudományával ismerkedtünk Böszörményi Sándor geográfus jóvoltából, akiknek ezúttal is köszönjük a gyors beugrást.

Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntő szavai után a kutatót ismerhettük meg a beszélgetés keretében. Hallhattunk pályaválasztásáról, geológiai kalandjairól, motivációiról és a Csodák Palotájában futó Csopa GEOlab sorozatáról.

Tudományos kávézás a Csodák Palotájában

Az ismeretterjesztő előadás során egy pilisi túrára kísértük el a szakembert. Tudományos szemmel figyelhettük meg a kőzeteket, ásványokat, tanulhattunk a karsztvizekről és a táj kialakulásáról.



A jóhangulatú összejövetel a közönség kérdéseinek megválaszolásával zárult. Böszörményi Sándor is lejegyezte gondolatait emlékkönyvünkbe.

A közös kávézásunk hamarosan felkerül archívumunkba, a vágatlan verzió itt megtekinthető:


A februári Tudományos Csopa Cafet élőben sugároztuk a Galileo Webcast jóvoltából. Szakmai partnerünk ezúttal is a Kutató Tanárok Országos Szövetsége volt.

A Pilis rejtelmeiről...

Tudománynépszerűsítő sorozatunk 2017. április 18-án, kedden 17:30-kor folytatódik, ekkor Márfai Fruzsina és Nyariki Noel (Berzsenyi Dániel Gimnázium kémia önképzőkör) közreműködésével a kémia világában kalandozunk.

(fényképek: Tomozi Gábor és PA)

Megjegyzések