Az ajtónkon kopogtató jövő – a mesterséges intelligencia kutatás aktualitásai (frissítve!)

2018 áprilisában, egy évvel ezelőtt jelentkezett utoljára Csopa Mesterséges Intelligencia (MI) sorozatunk.

Ez alatt az egy év alatt a kutatási eredmények kezdtek egyre inkább a hétköznapjaink részévé válni: MI alkalmazások és termékek hada áll rendelkezésünkre, amik hol működnek, hol nem.

A fejlődésnek jelenleg a legnagyobb gátat a kutatási eredmények és a gyakorlati tapasztalatok közötti szakadék szabja. Ez elsősorban a kutatói és fejlesztői munka közötti kommunikáció hiányának eredménye. Az MI jövőjét leginkább az a folyamat fogja meghatározni, amelynek során kiépül a szimbiózis akadémia és ipar között.

Ezt a folyamatot felerősítve jött létre Horváth András Computer Vision kutatócsoportja, mely számos sikeres elméleti és gyakorlati projektet tudhat magáénak.

Botos Csaba és Horváth András a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán folyó kutatómunkákon keresztül bemutatják, hogy milyen kihívások és ígéretek fűződnek az alap- és az alkalmazott kutatásokhoz.

A mesterséges intelligencia projektekkel kapcsolatos átfogó tapasztalatok összefoglalása hasznos lehet azok számára, akiket érdekel:

- Hogyan lesz egy ötletből kézzel fogható valóság?
- Miként kezdjünk egy MI projekt megvalósításába?
- Milyen módon hasznosulnak a kutatások a hétköznapokban?



A rendezvényen Csopa havibérlettel, napi- vagy a 16 órától érvényes kedvezményes délutáni belépőjeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

A sorozatról: 2017 őszén újabb tudományterülettel bővült a Csodák Palotája ismeretterjesztő kínálata. Botos Csaba bionika szakos egyetemi hallgató (végzése után bionikai mérnök) a mesterséges intelligencia rejtelmes világában kalauzolta öt rendezvényen át az érdeklődőket a Csopa MI – Mesterséges intelligen ciaműhely keretében.

Csopa TV: