Georgina, András, Ákos, Csaba és Dávid - A tudomány 5 muskétása a Csodák Palotájában

A tudomány 5 muskétása oktatójukkal
Szombat reggel kilenc órakor öt fiatal tudománykommunikátor kezdett sürgölődni a Tudósok csarnoka tematikus egységünkben, hogy tíz órától minden stand készen álljon a látogatók fogadására. Az  ELTE TTK Természettudományi médiakommunikátor szakirányú felsőoktatási továbbképzés Közösségi média a tudománykommunikációban kurzusának vizsgaprojektje a természettudományok sokszínűségére világított rá.

A terem huszonkét, történelmi lakója mellé beköltözött szakemberek az informális oktatás módszereivel, játékos formában hozták közelebb az általuk művelt tudományterületeket a kicsikhez és a nagyokhoz. A hatvan perces villámcsődület alatt a Csopa sok száz vendége ismerkedhetett világunk lenyűgöző csodáival.


Nagy Georgina standján kémiai kísérletek és szimulációs játékok segítségével tanulhattunk a légkörről, a környezetvédelem fontosságáról.




Babiczky Ákos az agykutatás rejtelmeiről beszélgetett a családokkal. A helyben, közösen készített agyi térképet mindenki hazavihette.




Ordasi András csillagász az égbolt különleges látványosságainak világát hozta közelebb az érdeklődőkhöz. A térben barangolva a Naprendszer bolygóit is bejárhattuk.




Csontos Csaba energetikai kvízkérdései és különleges villanykörte bemutatója kedvelt célpontja volt a hétköznapi tudományok iránt érdeklődőknek.




Czimer Dávid a genetikai betegségek elleni harc aktualitásairól mesélt az állomására érkezőknek. A kutatást összegző poszter mellett a kísérleti halakkal is megismerkedhettek a látogatók.


Érdeklődők hada a Tudósok csarnokában
A tudomány 5 muskétása változatos módszertani eszközöket használva, izgalmas módon osztotta meg kutatómunkájának részleteit a Csodák Palotája hétvégi közönségével. Az egy óra gyorsan elrepült a számtalan kérdés közepette. A történésekről folyamatosan tudósítottunk a rendezvény Facebook-oldalán.

A program zárásaként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk, a kurzus oktatója mondott köszönetet Georginának, Ákosnak, Andrásnak, Csabának és Dávidnak a közös tanulásért.

A projekt nem valósulhatott volna meg Kárpáti Andrea professzor asszony, a felsőoktatási továbbképzés vezetője és Mizda Katalin a Csodák Palotája Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának támogatása nélkül.