Újrahasználat és újrahasznosítás - Kőrös Gábor előadásával folytatódott a Csopa FKF Akadémia

Kőrös Gábor a Csopában...
Második rendezvényéhez érkezett az áprilisban indult Csopa FKF Akadémia. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársasággal közösen szervezett program előadóját Kőrös Gábort, a Hulladékudvar-irányítási Csoport vezetőjét Paszternák András tudománykommunikációs kollégánk köszöntötte.

Az ismeretterjesztő előadásból átfogó képet kaptunk az újrahasználat és az újrahasznosítás fogalmáról, szerepükről a fővárosi hulladékgazdálkodásban. Végigkövettük a szelektív hulladékgyűjtés történetét Budapesten.


Megismerkedtünk a szelektív szigetek és a hulladékudvarok működésével. Bemutatásra került a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok tevékenysége, az újrahasználati rendszer és a különböző oktatási programok. A kiváló prezentációt hallgatva számos kérdés merült fel az újrahasznosítás, a lomtalanítás, az elektronikai hulladékkal kapcsolatban is:


Az előadás prezentációja (a szerző engedélyével közölve):


A Csopa FKF Akadémia szervezésében Orendi Éva és az FKF Edukációs Csoportja működött közre.

Az FKF és a Csopa együttműködéséről: Az FKF oktatási csapatával évek óta működünk együtt. 2016-ban a 4 évszak tudománya időszaki tárlatsorozat keretén belül mutatták be a hókotrás, a tavaszi nagytakarítás, a hulladékszállítás és kezelés témaköreit, vendégeink voltak a Tudomány Mozaik rendezvényeken. A Csopa FKF Akadémiát 2018 tavaszán indítottuk el, a korábbi előadások itt nézhetők vissza.