Egyed László, házigazda ajánlása a februári Csopa SzTK-hoz: "...izgalmas, változatos és nem mellesleg nehéz munka ez..."

Jövő kedden 20-án, délután öt órakor a (nem csak) Szeniorok Tudományos Klubjában, a Csopában (Bécsi út 38-44.) a vendégem Bakó Gábor légi fényképész/felmérő. Egy kis kedvcsináló az estéhez:
A szakember munkája során a megoldandó kérdéseket általában a megrendelők teszik fel, nekik keresi meg az erre adható legjobb választ és az ehhez szükséges legmegfelelőbb módszert. A kérdések nagyon sokfélék: például fel kell deríteni egy vegetációs rendellenességet, egy erdő-betegséget, vagy ki kell dolgozni az optimális termelési módot, amelyik a legjobban alkalmazkodik a talaj és a környezet adottságaihoz, a domborzati viszonyokhoz. Esetleg az erózió mértékét kell meghatározni – erre a vegetáción kívüli időszak a legalkalmasabb. A domborzati viszonyok feltérképezésével elemezni tudja a belvíz-kockázatot, vagy éppen a szerves anyagok vándorlását.

A légi fotósokat megkeresik különböző természeti vagy ipari katasztrófáknál, ahol nemcsak a beavatkozást segítik a felvételeik, hanem a biztosítót is a károk felmérésében. A településekről készített fotóikkal derítenek fényt a hatóságok az engedély nélküli építkezésre, vagy a beépíthetőségi százalék túllépésére.

Szóval izgalmas, változatos és nem mellesleg nehéz munka ez, hiszen a repülés fizikailag, a feldolgozás pedig szellemileg is erősen megterhelő lehet. Ha szeretnénk példát látni arra, hogy mit is tud egy ilyen légi fotó, itt érdemes megnézni: http://zoomy.zoobudapest.com/ és belezoomolni. Akár az egyes állatokra is ráközelíthetünk.

Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen, további részletek az alábbi linken.   

Így telt az ősz és a tél a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubjában: