Az élelmiszerhamisítók nyomában - egy este dr. Helik Ferenccel a Csodák Palotájában

Dr. Helik Ferenc a Csopában (képek: Kun Veronika)
Kedden este tizenkilencedik alkalommal került sor a Tudományos Csopa Caféra, melynek keretében egy-egy szakembert és munkáját ismerjük meg a Csodák Palotájában. Az őszi szezonban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (NÉBIH) közösen szervezzük a programot.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának igazgatójával, dr. Helik Ferenc hatósági főállatorvossal  az élelmiszerhamisítás témáját jártuk körül.

A helyszínen megjelenteket és a Galileo Webcast online közvetítését követőket dr. Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk, az est házigazdája köszöntötte.  A beszélgetés során hallhattunk vendégünk tanulmányairól és a pályaválasztását befolyásoló tényezőkről. Megtudhattuk mivel telnek hétköznapjai, hogyan veszi fel a szakhatóság a harcot az élelmiszerekkel kapcsolatos csalásokkal és hamisításokkal szemben. Szóba kerültek az utóbbi évek nagyobb botrányai, a vásárlói tudatosság fontossága és a fiatal generációk e téren történő oktatásának nélkülözhetetlensége.

 
A képekkel illusztrált visszaélések, a szervezeti egység működésének részletes ismertetése mellett hallhattunk az élelmiszerterrorizmus veszélyeiről is. Zárásként a kérdések következtek, majd  előadónk lejegyezte gondolatait a sorozat emlékkönyvébe.

 A rendezvény Facebook-felvétele, a szerkesztett videó hamarosan visszanézhető archívumunkban:



A program szervezésében Nagy-Ricsóy Nóra, kommunikációs referens (NÉBIH Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság, Fogyasztói Kommunikációs Osztály) működött közre. Köszönet neki és a NÉBIH kommunikációs csapatának!

A Tudományos Csopa Cafe december 12-én folytatódik, részletek hamarosan weboldalunkon.