Űrkutatók a Csopa Playbarban - nálunk vendégeskedik a nagy múltú MANT Űrakadémia Klub


Az űrtevékenység egy szerteágazó terület, amely a mérnöktudományoktól kezdve a természettudományokon, az orvostudományon és a jogon át a művészetekig bezárólag számos területet felölel. Az űr iránt érdeklődő fiatalok számára a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) és a Space Generation Advisory Council (SGAC) egy rendezvénysorozatot indított el, MANT Űrakadémia Klub címmel, amelyre elsősorban a 18-35 év közötti korosztályt várják. A klubon elhangzó előadások az űrtevékenység sokszínű világába engednek betekintést, mely érdekes lehet jogász, orvosi vagy mérnöki nézőpontból is. Az előadásokat kötetlen beszélgetés követi.

A MANT Űrakadémia Klub következő rendezvényére február 23-án (csütörtökön) délután kerül sor ezúttal a Csodák Palotája Playbarban
Időpont: 2017. február 23., csütörtök, 16.30-18.30 
Program: 

Köszöntő (Milánkovich Dorottya, Arnócz István – MANT, SGAC)

Sugárzó kozmikus veszélyek biztonságos megfigyelése - űrdozimetria és ami mögötte van
 
Dr. Strádi Andrea, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont kémiai és sugárvédelmi témákban is jártas kutatónője az űrbeli sugárzási viszonyok feltérképezésének lehetőségeit és annak következményeit mutatja be.

Űrsztárok és űrsztorik
Az előadáson Schuminszky Nándor mesél a legizgalmasabb sztorikról, melyeket a több mint 50 éves kutatómunkája során gyűjtött össze az űrkutatás világából.
Hold-diorámák
Rőmer Péter bepillantást enged majd a saját készítésű Hold felszínéről mintázott diorámáinak feltérképezési és építési módszereibe, melyek domborműként, pontos kicsinyítéssel adják vissza égi kísérőnk látványát.

Kötetlen beszélgetés a résztvevőkkel 

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

További információ a rendezvény Facebook-oldalán.

Megjegyzések