Stépán Gábor akadémikus a Tudás Presszóban

Fábri György köszönti Stépán Gábor akadémikust
A Tudás Presszó második alakalommal tartotta összejövetelét a Csopa Playbarban november 21-én. Fábri György ( az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar stratégiai és fejlesztési dékánhelyettese, a Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője), az első hazai science café elindítója ebben az évadban ERC (European Research Council) pályázatok nyerteseivel beszélget.

A moderátor ezúttal Stépán Gábor akadémikussal, a  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzorával,  Széchenyi-díjas  gépészmérnökkel, a Gépészmérnöki Kar korábbi dékánjával vitatta meg a mérnöki pálya aktuális kérdéseit, a hazai és európai kutatások helyzetét. Terítékre kerültek az egyetemi tanár kutatási területei, az analitikus mechanika, a stabilitáselmélet és a nemlineáris rezgések is. A vendég kisfilmek és szemléltetőeszközök segítségével hozta közelebb a szerszámgépek világát a közönséghez.  

Tudásra szomjazva...
A beszélgetést követően ismét Tudás Presszó Kvízt oldhattak meg a résztvevők a Playbar interaktív asztalain. A legügyesebbek ezúttal is a rendezvénysorozat kávéscsészéjét vihették haza.

Látványos magyarázatok...
Az este a Csodák Palotája Newton és Illúzió interaktív kiállításainak megtekintésével zárult. A beszélgetésről készült felvétel hamarosan elérhető lesz minden érdeklődő számára.

Decemberben folytatódik a Tudás Presszó, friss információkért érdemes felkeresni a programsorozat Facebook-oldalát.

Megjegyzések

  1. Tisztelt Tudás Presszó!

    Érdeklődni szeretnék, hogy a beszélgetésről készült felvétel mikor és hol lesz elérhető?

    Előre is köszönettel,
    Kiss Ádám

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ádám!

      A beszélgetés felvételének publikálásáról a Tudás Presszó Facebook-oldalán adnak majd információt a szervezők https://www.facebook.com/tudaspresszo/

      Amint hírt kapunk róla, megosztjuk a linket ezen a blogon is

      Üdvözlettel

      a Csopamedia csapata

      Törlés

Megjegyzés küldése