Csopás élményhét Alsópáhokon - tudományos kalandok Bobóországban

Szeptember utolsó hetében az alsópáhoki Kolping Hotelbe települt ki a Csodák Palotája, színesítve a Kedvencek hete jubileumi rendezvénysorozatot.

Hétfőtől szerdáig Kémcső Jenő és Spatula Sára (Paszternák András és Szendy Barbara) interaktív tudománynépszerűsítő foglalkozásai várták az érdeklődőket. A háztartásban fellelhető alapanyagokat felhasználva kalauzolták a kémia rejtelmes világába a legkisebbeket. A gyerekek maguk is aktív részeseivé váltak a programnak, közösen fedezték fel, mi mindenre használható többek között a cukor, a só, az olaj és az élesztő.

Hétköznapi kémia kicsiknek és nagyoknak... (kép forrása: www.facebook.com/kolpinghotel)

Csütörtöktől vasárnapig a Csopa Campona kedvenc eszközeit vehették birtokba a szálloda vendégei,  demonstrátoraink - Czicze Dia, Gáspár Kata és Ligeti Dávid - segítségével ismerkedhettek a fizika világával. A kisjátékasztal ördöglakatai sem hiányozhattak kínálatunkból. Kovács Norbert és Kiss Csaba látványos kísérletbemutatókkal kápráztatta el a közönséget. A 20 éves Csodák Palotája legizgalmasabb kísérleteivel köszöntötte partnerünket, a szintén 20. évfordulóját ünneplő Kolping Hotelt.

Családi kísérletbemutató...

Megjegyzések