Koktélozó tudomány - jelentés a Csopa Science Pub nyitórendezvényéről

Orbán Zoltán a Csopa Science Pub nyitórendezvényének vendége
"Tudomány és szórakozás" mottóval indult útnak új tudománynépszerűsítő sorozatunk a Csopa Playbarban.

A Csopa Science Pub izgalmas kísérletekkel, látványkoktéllal és tartalmas beszélgetésekkel várja a világ rejtelmei iránt érdeklődő közönséget havonta a Csodák Palotájában.

A szeptember 20-án tartott nyitórendezvényen Paszternák András, Tudományos Oktatási Központunk vezetője köszöntötte a megjelenteket. A Playbar közösségi terében felállított színpadon Tóth Zsolt előadónk kápráztatta el az érdeklődőket a mintegy 40 perces kísérletbemutatóval. A Playbar pultosai által kevert látványkoktélokat az interaktív asztalok mellett fogyaszthatták el a látogatók.

Tóth Zsolt kísérleteivel indult az este
Az este vendége Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője volt. A humoros történetekkel és saját készítésű videókkal tarkított beszélgetésen megtudhattuk, hogyan lesz valakiből - és mivel foglalkozik - a hazai madárvédelem "arca". Betekinthettünk a sajtóhírek születésének világába, megismerhettük az egyesület 1 millió 270 ezres nézettségű Youtube csatornáját, az MME szerteágazó tevékenységét. Hallhattunk a települési madárvédelem aktuális kérdéseiről, a Madárbarát kert és az Év madara programokról. A személyes történetek mellett tanulhattunk a darázsgarázs lenyűgöző életéről, a kerti sünök varázslatos hétköznapjairól.


Látványkoktél várta az érdeklődőket
A baráti hangvételű diskurzus a hallgatóság soraiból érkező kérdések megválaszolásával zárult. Köszönjük Zoltánnak, hogy velünk töltötte az estét, s történeteivel közelebb hozta a madarak sokszínű világát mindannyiunkhoz.

A Csopa Science Pub következő összejövetele 2016. október 13-án, csütörtökön várja a szórakozva tanulni vágyókat, vendégünk Nagygyörgy László, a WESSLING Hungary Kft. munkatársa lesz, aki a pálinkák tudományába vezeti be az érdeklődőket.

(Fényképek: Tamás Péter)

Megjegyzések

  1. "pálinkák tudománynába"

    Kevesebb pálinkát, több természetismeretet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, javítottuk! Vendégünk az analitikai kémia szemszögéből elemzi majd a pálinkák tudományát.

      Törlés

Megjegyzés küldése