IRÁNYTŰ – Merre tart a Csodák Palotája?: Mizda Katalin, ügyvezető


Míg CsopArcok rovatunkból a kiállítótérben és az előadóban dolgozó munkatársainkat ismerhetitek meg, az IRÁNYTŰ sorozatban a Csodák Palotája vezetőivel beszélgetünk. Elsőként Mizda Katalin, a Csopa ügyvezetője válaszolt száguldó riporterünk kérdéseire, értékelve a mögöttünk álló esztendőt és felvázolva a 2016-os terveket. 

Csopamedia: Kérlek, röviden mutatkozz be a Csopamedia olvasóinak. Mizda Katalin vagyok, a Csopa ügyvezetője 2011 óta. Végzettségemet tekintve pénzügy szakos közgazdász, 2003-ban az Oxford Brookes University BABS (üzleti menedzser) diplomáját szereztem meg az IBS-ben. Huszonegy éve férjnél vagyok, van négy csodás gyermekünk
Csopamedia: Hogyan értékelnéd a 2015-ös évet, miben hozott újat, melyek voltak a legfontosabb történések a Csodák Palotája életében? 
2015 nagyon sikeres év volt. Fejlesztettük Öveges termi előadásainkat, nyitottunk az ovis korosztály felé a Csipet Csopa útvonallal és a mese előadásunkkal, elindult a Tudományos Csopa Cafe és bekerültünk kedvenc ötletemmel, a Randijeggyel a legnépszerűbb budapesti találkahelyszínek közé. A legnagyobb siker idén a Magyar Brands díj kiérdemlése. 

Csopamedia: 2016 elején két újdonsággal bővült a kiállítótér. Mit tudhatunk a Mágneses világ kiállításról és a 4 évszak tudományát bemutató időszaki tárlatról?
A Mágneses világ kiállítás felépítésében és tartalmában is új. Tematikus egységet alkot, a mágnesesség témakörét minden oldalról bemutatja. Az eszközök a már 20 éve megszokott élményteli játékok, az installáció modern - világító táblákkal, és három korosztályra bontott magyarázatokkal. A 4 évszak tudománya minitárlatunk a Szállingózó tudománnyal indul, a telet bemutatva a legérdekesebb szempontok szerint. A tárlat létrehozásában számos szakmai partnerrel működtünk együtt. 

Csopamedia: Jut időd arra, hogy néha eljátszadozz a kiállítótérben? Kipróbálod az újdonságokat?  
Sajnos erre sokkal ritkábban kerül sor, mint szeretném. Időről időre jönnek a gyerekeim, és velük együtt újra és újra átélhetem a kiállítótér csodáit.  

Csopamedia: Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Csodák Palotája, mivel készülünk e jeles jubileumra?
Ez valóban így van, és nagyon készülünk az ünneplésre, de hogy pontosan mivel, az legyen meglepetés!

Csopamedia: Ha valaki, az olvasók közül, szívesen öltené magára a Csopás narancssárga demonstrátori pólót, van erre lehetőség?
 
Demonstrátoraink közé mindig szeretettel várunk új tagokat, akik kedvelik a tudományokat, kommunikatívak és nyitottak a látogatóink felé éppúgy, mint a körülöttünk lévő érdekes világra.

Köszönjük a beszélgetést. IRÁNYTŰ rovatunkban hamarosan bemutatjuk a Csopa többi vezetőjét is.

(fénykép: Tamás Péter)

Megjegyzések