Különleges vendég a Csodák Palotájában

December 29-én Andy Brunning, a Compound Interest szerzője és alapítója látogatott el barátnőjével, Vidos Annával a Csodák Palotájába. Az angliai tanár, mindennapok kémiáját bemutató infografikái két év alatt meghódították a világhálót. Több mint 140 ezren kedvelik az ismeretterjesztő portál Facebook-oldalát , a Twitteren (@compoundchem) 14 ezren követik a weblap híreit. 

A hetente több alkalommal frissülő gyűjtemény a hétköznapok tudományára hívja fel az olvasók figyelmét, gyakran külön tartalmak születnek a jeles évfordulókhoz és a média által felkapott témákhoz. Kémiatanárok százai használják a szerző által összeállított oktatási anyagokat világszerte. A közérthető stílusban megfogalmazott, látványos grafikákkal színesített ábrákhoz, egy-egy a részleteket is bemutató, forrásanyagokra támaszkodó írás társul. A szerzőnek idén ősszel látott napvilágot a WHY DOES ASPARAGUS MAKE YOUR WEE SMELL? című könyve. A hiánypótló művet már korábban beszereztük, s most Andy dedikálta a kiadványt.

Tamás Péter, kommunikációs vezetőnk és dr. Paszternák András, tudománykommunikációs koordinátorunk vezette körbe vendégeinket a kiállítótérben, majd a lehetséges együttműködésekről egyeztettünk. A nap további részében látogatóink megnéztek egy Öveges termi előadást, kipróbálták eszközeinket. 

Köszönjük a látogatást! Bízunk benne, hogy közös projektjeinkről hamarosan beszámolhatunk a Csopamedia blog hasábjain.

Megjegyzések